Política 17/03/2014

El ministeri d'Interior destitueix el fill de Tejero per celebrar l'aniversari del 23-F en una caserna

Una nota del ministeri d'Interior constata que el fill d'Antonio Tejero va convocar un dinar no autoritzat al qual van assistir el seu pare i altres colpistes

Europa Press / Efe
2 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha cessat al tinent coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero Díez, com a cap del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) número 1 de Madrid, després de convidar al seu pare, el colpisa tinent coronel Antonio Tejero Molina i a altres persones implicades en el cop d'estat del 23-F a un dinar al seu aquarterament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dinar es va celebrar el passat 18 de febrer, és a dir, cinc dies abans del 33è aniversari de l'intent de cop d'Estat del 23-F. S També hi va assistir l'excapità Jesús Muñecas Aguilar, qui va ser condemnat a cinc anys de presó. Segons una nota d'Interior, el tinent coronel Tejero Díez va mantenir un dinar no autoritzat en el seu quarter a Valdemoro (Madrid) amb diverses persones implicades en l'intent de cop d'Estat del 23-F.

El tinent Antonio Tejero Molina, la cara més visible del cop d'Estat del 23-F, va ser condemnat a 30 anys de presó per un delicte de rebel·lió militar. La destitució del fill de Tejero com a cap del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) implica únicament que queda sense destí provisionalment, fins que pugui tornar a demanar plaça, fet que probablement sigui després de l'estiu.

Jesús Muñecas, imputat

L'excapità Jesús Muñecas està reclamat per la jutgessa argentina Martía Servini de Cubría, juntament amb l'exinspector Antonio González Pacheco, també conegut com a 'Billy el Niño'. Se l'imputen les tortures que hauria patit Andoni Arrizabalaga, arrestat el 18 d'agost de 1968 i que va restar incomunicat en el quarter de la Guàrdia Civil de Zarautz (Guipúzcoa) durant 22 dies.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va decretar el passat 5 de desembre la prohibició que sortís d'Espanya mentre es tramita l'extradició, sobre la qual encara no s'ha pronunciat la Fiscalia. Durant la seva compareixença, Muñecas va negar les imputacions que se li atribueixen i va declarar que els únics delictes que ha comès estan relacionats amb la seva participació en el cop d'Estat del 23-F, pel que va ser condemnat a cinc anys de presó.

stats