Política 17/08/2012

Interior concedeix el tercer grau a Uribetxeberria però li imposa allunyar-se de les seves víctimes

Tampoc li permet participar en cap manifestació d'enaltiment de la violència

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La secretaria general d'Institucions Penitenciàries ha concedit el tercer grau al pres etarra malalt de càncer Iosu Uribetxeberria Bolinaga, segons han informat fonts de Presons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió ha sigut adoptada després que la junta de tractament de la presó de Zaballa (Àlaba) hagi informat favorablement sobre la procedència de classificar en tercer grau l'etarra, condemnat per segrestar el funcionari de presons José Antonio Ortega Lara i que està ingressat a l'Hospital Donostia de Sant Sebastià.

Aquesta classificació penitenciària permetrà ara a Uribetxeberria Bolinaga demanar l'accés a la llibertat condicional, sobre la qual també ha de pronunciar-se Presons, encara que l'última paraula la té el jutge central de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis Castro.

Presons exigeix que el reclús compleixi "unes estrictes regles de conducta" per a la seva llibertat condicional, entre elles l'allunyament de les víctimes dels seus delictes o dels familiars directes d'aquestes, així com la prohibició d'absentar-se, sense prèvia autorització de l'administració penitenciària, de la localitat en la qual fixi la seva residència.

A més, se li prohibeix participar de manera activa o passiva en manifestacions públiques d'enaltiment o legitimació de la violència, especialment d'ETA, i que faci declaracions que comportin menyspreu o desconsideració de les víctimes del terrorisme.

stats