En breu
Política 09/08/2012

Interior ordena la detenció i investigació de Sánchez Gordillo

Marc Toro
1 min
Interior ordena la detenció i investigació de Sánchez Gordillo

BARCELONAContundència i inflexibilitat

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va ordenar ahir la detenció dels jornalers que dimarts passat es van endur menjar sense pagar de dos supermercats d'Andalusia (a Écija -Sevilla- i a Arcos de la Frontera -Cadis-) per portar-lo a diversos menjadors socials. La decisió afecta directament l'alcalde de Marinaleda i diputat per IU al Parlament andalús, Juan Manuel Sánchez Gordillo, que va participar, encara que indirectament, en l'acció al Mercadona d'Écija, promoguda pel Sindicat Andalús de Treballadors (SAT). Fernández Díaz va deixar clar que els dirigents polítics que "lideren i inciten" aquest tipus d'actuacions, a més d'incórrer en actes delictius, "cometen una gravíssima irresponsabilitat de la qual hauran de donar compte". Per la seva banda, i a instàncies d'Interior, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va demanar a la fiscalia investigar si els dos assalts constitueixen delicte.

Orgull i defensa de la protesta

Amb motiu de la notícia, Sánchez Gordillo va reiterar que no ha comès cap delicte perquè no va entrar al supermercat, i va considerar que l'ordre de detenció pretén "reprimir i espantar", i tornar "al franquisme". Tot i així, el polític comunista va explicar que per a ell seria "un honor" anar a la presó per aquesta causa.

Des d'IU, el portaveu del partit a la Comissió d'Interior del Congrés, Ricardo Sixto, va demanar a Fernández Díaz que "deixi de comportar-se com un xèrif de l'Oest" que ordena "personalment" les detencions i que "s'apliqui el procediment policial i judicial habitual, sense ingerències polítiques de cap tipus que tant agraden al PP".

stats