CAS URIBETXEBERRIA
Política 23/08/2012

El col·lectiu de presos d'ETA afirma que coneix el dolor "infligit a altres" i reclama solucions polítiques

L'associació EPPK recorda que "Europa ha decretat que s'ha acabat el temps de la política carcerària criminal" i reconeix que s'està "en el principi de la fi"

Efe
1 min
El conflicte basc se la juga als jutjats

BilbaoEl col·lectiu de presos d'ETA (EPPK) afirma que en sap "molt" del "patiment" propi causat pel "conflicte" i també de l'"infligit a altres" i, perquè no hi hagi "més dolor", demana que s'afronti ja la "qüestió política". Així es manifesten els presos etarres en un comunicat que aquest dijous publica el diari 'Gara' i que ahir ja va avançar el portal Naiz.info, la web de notícies afí a l'esquerra abertzale.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, l'EPPK se centra en la situació del pres malalt d'ETA Iosu Uribetxeberria, que dimecres va abandonar la vaga de fam que mantenia per reclamar la seva excarceració i a qui li ha estat concedit el tercer grau. Després de mostrar la seva solidaritat amb ell, l'EPPK considera que amb el cas d'Uribetxeberria "la política carcerària s'ha començat a esquerdar".

Els presos etarres afegeixen que "s'ha esgotat la vigència de la dispersió" i que el govern espanyol els ha d'"agrupar" al País Basc per poder fer la seva "aportació al procés". També recorden que "Europa ha decretat que s'ha acabat el temps de la política carcerària criminal", en referència a la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre la doctrina Parot.

Tot i que reconeixen que s'està "en el principi de la fi", afirmen que no per això són "temps fàcils i agradables". "És temps de lluita i ho aconseguirem!", exclamen. Per tot això i "perquè no hi hagi més sofriment i dolor només cal afrontar la qüestió política", conclouen.

stats