DISCURS DEL REI
Política 25/12/2014

Podem comparteix part de l'anàlisi del rei però li recorda que amb il·lusió no es resolen els problemes

Irene Montero troba a faltar en el monarca un reflex més clar de les persones que ho passen malament també per Nadal

Efe
1 min

MadridPodem ha assenyalat que coincideix en part amb l'anàlisi dels problemes del país realitzat pel rei Felip VI en el seu discurs de Nadal, si bé ha subratllat que amb la il·lusió de què va fer gala el monarca "no s'acaba ni amb l'atur ni amb la corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, la responsable de moviments socials de la formació, Irene Montero, subratlla que el rei ha estat capaç de fer "una bona anàlisi" de la situació actual d'Espanya i "ha reconegut que el canvi és inevitable", però això, ha dit, "no passa per confiar en allò vell". "El rei apel·lava a la il·lusió però amb il·lusió no s'acaba amb l'atur ni amb la corrupció", explica Montero, que lamenta que el monarca "no hagi tingut la valentia" de plantejar que és el poble el que pot fer les coses d'una altra manera.

"S'ha atrinxerat en els plantejaments dels mateixos que ens han portat a aquesta situació, a defensar que són ells els que han de conduir la regeneració del país", assegura.

A més, Podem troba a faltar "parlar més de les dures condicions de vida" dels ciutadans "que no apareixien en aquesta imatge que el rei pintava del país".

La formació es refereix així a "exiliats que vénen per Nadal i se'n tornen, exiliats que no tenen diners ni per venir en aquestes festes, desnonats i persones que no tenen calefacció ni tan sols en aquestes dates".

En relació al processament de la infanta Cristina, Montero explica que "l'important no és que l'esmenti", ja que la corrupció "afecta tots els nivells de l'Estat", sinó que "es comprometi amb mesures efectives" perquè no hi hagi institucions corruptes.

stats