CONSULTES POPULARS
Política 09/03/2011

Joana Ortega: "El Govern mantindrà una actitud activa pel dret a decidir"

La vicepresidenta afirma que "impulsaran una nova llei per realitzar les consultes", i que "seran ferms envers les ingerències de Madrid per poder preservar-la"

Acn
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat que l'executiu tindrà una "actitud activa" en el dret a decidir i que això es veurà amb una "remodelació de la Llei de consultes per poder exercir amb tota llibertat els seus preceptes". De fet, ha assenyalat que volen impulsar "una normativa de consens, una nova llei per realitzar les consultes pertinents i de la manera que considerin adequades". En aquest context, Ortega ha recalcat que el Govern serà ferm davant el Tribunal Constitucional i "de les ingerències de Madrid per preservar els drets de la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el parlamentari d'ERC Pere Aragonès ha replicat a Ortega que "cal que el Govern faci una defensa de la llei aprovada pel Parlament fa un any de consultes populars". Així mateix, Aragonès ha demanat al Govern "que comenci a pensar en un pla B i amb un desplegament complet de l'article 122 de l'Estatut". En aquest context, ha estès la mà del seu partit al Govern "si el vol tirar endavant un desplegament complet" d'aquest article. Fins i tot el parlamentari d'ERC no ha descartat la possibilitat que se celebri un consulta pel concert econòmic i "s'hauria de mirar quina és la millor formula per regular-ho".

Així, Ortega ha recordat que CiU no compartia la llei de consultes, però "és lògica la defensa des del Govern la seva aprovació". En aquest context, ha assegurat que "el Govern defensarà la llei aprovada; aposta per desplegar al màxim l'article 122 de l'Estatut, i té el compromís polític, seriós i rigorós de que farà el possible per incrementar la participació ciutadana perquè és una demanda de la societat". Alhora, la vicepresidenta ha mostrat "la fermesa del Govern envers el TC i de les "ingerències" de Madrid per preservar els drets de la llei.

La dirigent d'Unió s'ha compromès a tenir una "actitud activa" en el dret a decidir i es veurà amb una remodelació de la llei de consultes per exercir "amb tota llibertat els preceptes que hi posen". A més, ha demanat la complicitat i el consens de les forces polítiques del Parlament i ha dit que s'han de "posar les piles per fer com cal la nova llei de consultes populars que permeti preguntar a la societat sobre tots aquells temes que li afecten d'una forma més propera".

stats