Política 30/01/2015

Jordi Martí rebutja l'oferta de Bosch i no serà el número dos d'ERC a Barcelona

Agraeix l'oferiment però assegura que se centrarà en MES perquè sigui la veu del socialisme sobiranista

Europa Press
2 min
Jordi Martí en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl portaveu de MES i exlíder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí ha comunicat avui, divendres, a Alfred Bosch que declina l'oferta de ser el número dos de la seva candidatura d'ERC a les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts pròximes a Martí consultades per Europa Press han explicat que l'exregidor vol dedicar-se en "cos i ànima" a la nova formació MES, per convertir-la en una veu potent del socialisme sobiranista.

Un segon motiu esgrimit per Martí són els seus "compromisos professionals", que actualment el porten a col·laborar amb institucions del món acadèmic i cultural i als quals hauria de renunciar en gran part per tornar a l'Ajuntament.

Martí entén que la política des de les institucions ha de ser una activitat en la qual pugui "entrar i sortir" i no en la qual s'hi hagi de perpetuar, i ara la seva opció és no tornar a l'àmbit municipal. Després d'anunciar-li la seva renúncia, l'exregidor socialista ha desitjat sort a Bosch, a qui considera "una peça clau des de l'esquerra per fer fora l'alcalde Trias" de l'Ajuntament de Barcelona.

Segueixen les negociacions ERC-MES

Martí ha recalcat a Bosch que la seva negativa a formar part de la llista no significa que ERC i MES no hagin de seguir negociant per armar una candidatura conjunta per guanyar les eleccions municipals a Barcelona.

MES és una escissió de crítics del PSC i ERC considera que aliar-se amb el partit de Martí és una oportunitat per captar votants que tradicionalment s'han decantat pel partit socialista però que ara ho veuen amb recel per haver-se desmarcat del 9-N.

Delegat i líder de l'oposició

Martí va ser delegat de Cultura de l'Ajuntament amb l'alcalde Jordi Hereu i, quan aquest va deixar el consistori el 2012 després de perdre les eleccions municipals de 2011, Martí va assumir el lideratge del PSC per exercir de cap de l'oposició.

El mes de març del 2014, es va presentar a primàries per ser el candidat del PSC a l'alcaldia, uns comicis oberts a tota la ciutadania en els quals va quedar tercer, per darrere de Jaume Collboni i Carmen Andrés, i va quedar, així, fora de la carrera per ser alcaldable.

Després d'aquesta derrota, l'abril del 2014 va deixar el seu càrrec com a cap de l'oposició i el juliol va anunciar que es donava de baixa del partit a una reunió de crítics a Girona; llavors va començar a treballar en la creació de MES, un partit que aglutinés el socialisme sobiranista.

Malgrat ser cap de l'oposició a Barcelona, Martí es va caracteritzar per ser una de les principals veus crítiques amb la direcció PSC que lamentaven que el partit, sota la batuta de Pere Navarro, havia renunciat a defensar el dret a decidir dels catalans i la consulta del 9 de novembre.

stats