Política 26/05/2011

S'aprova una resolució que demana comptes a Juan Prat de la seva defensa del català a Europa

La proposta presentada per ERC també reclama una actitud activa del Delegat del Govern per promoure la llengua a les institucions

Núria Martínez
1 min

BarcelonaUna resolució que demana comptes de l'actitud del Delegat del Govern a Europa, Juan Prat, perquè s'assoleixi l'ús oficial del català al Parlament Europeu s'ha aprovat avui al Parlament de Catalunya. Així, la proposta presentada per ERC instava a Prat a tenir "una actitud activa per poder aconseguir l'oficialitat de la llengua" i reclamava al delegat del Govern que "expliqués les accions realitzades per promoure la llengua". El primer punt l'han votat tots els grups menys el PP, i el segon s'ha aprovat per unanimitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la proposta recull el fet que el català és una de les llengües de dimensió mitjana dins la Unió Europea, i malgrat això, el seu ús al Parlament Europeu es limita a la possibilitat d'usar-la en les comunicacions entre la institució i els ciutadans. La resolució, a més, contempla que la reivindicació de l'ús del català al Parlament Europeu genera un ampli consens entre els forces polítiques i a la societat catalana i per tant, reclama al govern que ho tingui en compte en les seves accions.

stats