POLÍTICA
Política 18/08/2012

Junqueras: “Si el Govern no compleix amb el compromís de la Hisenda pròpia, que no ens busquin per a res”

ERC amenaça de retirar el suport a l'executiu si no s'aconsegueix el nucli del pacte fiscal i si segueix pactant amb el PP

Marc Toro
1 min
Oriol Junqueras, president d'ERC, a Prada de Conflent

PradaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dissabte que el suport dels republicans al Govern està condicionat per la consecució d'una Hisenda pròpia per a Catalunya. En cas contrari, ERC negaria qualsevol tipus de suport a l'executiu. “Si el Govern no compleix amb el compromís de la Hisenda pròpia, que no ens busquin per a res”, ha deixat anar Junqueras. En compareixença davant dels mitjans a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent, Junqueras també ha afirmat que “qualsevol acord” entre Mas i Camacho fa “incompatible” el suport amb ERC, fent referència a l'amenaça del PP de retirar el suport prestat fins ara al Govern. És per això que ha dit que “qualsevol moment és bo per trencar amb el PP”, ja que el seu suport “no ha servit de res a Catalunya”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras s'ha desmarcat de la convivència entre el reclam del pacte fiscal i el de la independència a la manifestació de l'11 de Setembre. Tot i que els republicans han donat suport al nou model de finançament proposat pel Govern, Junqueras ha assegurat que “ERC està per la independència de Catalunya” i que, per tant, de cara a la Diada defensaran el clam a favor de l'estat propi.

Canvi de política pressupostària

El president republicà ha aprofitat per instar el Govern a aclarir la seva agenda nacional i a modificar “l'agenda pressupostària per tal de garantir els ingressos” del país. En aquest sentit, Junqueras ha recordat que ERC ja ha presentat diverses propostes de cara als pròxims pressupostos, com són “l'impost sobre les transaccions financeres o la recuperació temporal de l'impost de successions sobre les rendes més altes”.

stats