Política 29/10/2012

El govern espanyol nega la creació d'una cèl·lula de crisi contra la independència

L'executiu reitera que només actuarà si s'arriba a convocar un referèndum d'autodeterminació que no sigui legal

Ara
1 min

MadridEl govern espanyol no ha creat cap cèl·lula de crisi per analitzar les diferents alternatives legals que es poden utilitzar davant el repte sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas, segons han explicat aquest dilluns a l'ARA fonts del ministeri de Justícia, que desmenteixen, així, una informació publicada per 'El Mundo'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el diari, el grup de treball l'ha creat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i està format per Eduardo Torres-Dulce, fiscal general de l'Estat; Marta Silva, advocada general de l'Estat, i un representant del ministeri de l'Interior, segurament el secretari d'Estat, Ignacio Ulloa. L'Advocacia de l'Estat enllestirà el primer document la setmana que ve. Després serà la Fiscalia qui dissenyi el seu full de ruta. L'embrió de la cèl·lula de crisi és una comissió tripartida que es va constituir fa mesos per fer el seguiment d'EH Bildu a la campanya electoral del País Basc.

"No hi ha cap cèl·lula de crisi. No hi ha res de nou", han subratllat les mateixes fonts del departament que dirigeix Ruiz-Gallardón. Han recordat que l'Advocacia de l'Estat va publicar fa unes quantes setmanes un informe sobre la il·legalitat de convocar un referèndum i han destacat que el govern només actuarà si s'arriba a convocar una consulta sobre la independència que no sigui legal.

stats