Política 21/06/2012

Dívar està "dolgut per la imatge" de la justícia que ha transmès el seu cas

El jurista ha dimitit com a president del Suprem i el CGPJ per la polèmica sobre les despeses dels viatges de cap de setmana que va carregar al Consell

Joan Faus
2 min

MadridEl president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, ha dimitit aquest dijous al capdavant dels dos organismes durant un ple extraordinari celebrat aquest matí. El detonant ha estat la polèmica sobre les despeses dels viatges de cap de setmana que va carregar al Consell. Dívar està "dolgut per la imatge que s'ha transmès" de la institució i de la justícia, segons ha explicat en una roda de premsa el vicepresident del CGPJ, Fernando de Rosa, que el substituirà al capdavant del Consell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Rosa ha explicat que un cop es publiqui la dimissió de Dívar al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) ell passarà a ser el nou president en funcions del CGPJ, mentre que del Tribunal Suprem ho serà el magistrat Juan Antonio Xiol, per ser el president de sala més antic. De Rosa ha dit que, "evidentment", el Consell treballarà en la recerca d'"un candidat" i que en el "termini que estimi oportú" designarà un nou president. El mandat de l'actual Consell acaba el setembre del 2013.

Ha dit que la polèmica pels viatges ha generat "una situació molt complexa tant professional com personal per a tots els vocals" i "sensacions agredolces", perquè l'escàndol de les despeses va ser denunciat des de dins de l'organisme. "Som conscients que s'ha danyat la imatge de la institució", ha afegit.

En aquest sentit, De Rosa ha assegurat que tot el Consell treballarà per recuperar la confiança dels ciutadans i jutges, i ha volgut donar una imatge de tranquil·litat i transició ordenada. Ha dit que hi ha "voluntat de treballar i unitat" i l'ànim d'aconseguir "acords per unanimitat i majories importants".

Tot i la dimissió, ha explicat que hi hagut unanimitat al Consell en el reconeixement a la tasca de Dívar durant els seus més de tres anys a la institució i 43 anys com a jutge.

stats