Política 29/01/2015

El Parlament creu que la policia es va "extralimitar" en els seguiments dels jutges proconsulta

Insta el Govern a exigir investigacions sobre els responsables de les investigacions i depurar responsabilitats "si s'escau".

Ara
2 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat aquest dijous una proposta de resolució per expressar la "més enèrgica condemna" pels informes policials que agents de la Brigada d’Informació de la Policia van fer sobre els 33 jutges proconsulta. Aquest document, al qual hi va tenir accés l’ARA, repassava activitats públiques i privades dels magistrats que varen impulsar i signar un manifest a favor del dret a decidir. La resolució aprovada a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, impulsada per ICV-EUiA, considera que aquest fet constitueix una "clara i inadmissible extralimitació" de les funcions de la policia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a conseqüència dels fets denunciats, el Parlament també demana al Govern que exigeixi una investigació "immediata" sobre les informacions publicades, i alhora advoca perquè es sol·licitin explicacions al ministeri de l’Interior i es depurin responsabilitats "si s’escau".

També s’insta la Generalitat a dirigir una queixa al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) perquè actuï "en defensa" dels magistrats que varen signar el manifest.

ERC i ICV-EUiA han donat suport a tots els punts de la proposta de resolució, CiU ha votat a favor de la majoria de punts, el PSC s'ha abstingut parcialment, mentre que PP i C's hi han votat en contra. La CUP no era present a la votació.

Suport al jutge Santiago Vidal

La proposta de resolució també ha incorporat un nou punt que en què es sol·licita al CGPJ que tanqui i arxivi l’expedient disciplinari contra el jutge Santiago Vidal.

El magistrat està pendent de la resolució d’aquesta investigació per haver treballat en una proposta de constitució catalana que es presentarà el proper dissabte a Barcelona.

stats