Política 18/04/2015

Jaume Collboni es compromet a anar a Brussel·les a "buscar diners" dels fons Juncker per acabar la línia 9

El candidat del PSC a Barcelona carrega contra Trias per haver pactat amb el PP i "pagar les aventures i desventures de Mas"

Laia Vicens
2 min

Barcelona"Estic convençut que tu i jo, de la mà, anirem a Brussel·les, aconseguirem els fons Juncker que ens correspon i acabarem la línia 9 del metro". Així s'ha dirigit el candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en un dels últims actes del seu viatge de tres dies a Catalunya. Collboni, que ha donat per fet que ell serà alcalde i que Sánchez serà president del govern espanyol, ha dit que aconseguir aquests fons europeus, a través dels quals la Comissió Europea inverteix uns 315.000 milions d'euros als països de la UE per impulsar-ne l'economia, forma part del seu "full de ruta" per acabar les infraestructures que estan a mitges. "Aquesta ciutat està paralitzada, perquè Trias no s'ha ocupat ni preocupat per acabar la línia 9", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha centrat bona part del seu discurs a Nou Barris, feu del socialisme barceloní, ha reivindicat el paper de les infraestructures públiques, que "connecten els barris" i "tiren a terra fronteres". En aquesta línia, ha criticat que l'alcalde de CiU, Xavier Trias, "ha aixecat la frontera de la desigualtat" i només ha invertit en "avingudes de luxe", com la Diagonal o el passeig de Gràcia. També l'ha criticat per "defensar el Palau del davant" més que no pas la ciutat que governa, amb referència al govern d'Artur Mas. "Trias ha dedicat els diners dels barcelonins a pagar les aventures i desventures de Mas", ha lamentat Collboni.

De fet, l'alcaldable socialista no ha estalviat retrets a Trias, a qui ha recordat el pacte amb el PP. "Tenim un alcalde i un govern que només ha pensat en el centre de la ciutat i en un determinat sector social pactant amb el PP. Això ha fet Trias!". Això sí, Collboni ha obviat el seu recent pacte amb l'alcalde de CiU per aprovar els pressupostos del 2015. Amb tot, però, s'ha venut com "l'alternativa a Trias".

Collboni s'ha mostrat "orgullós" dels alcaldes socialistes que ha tingut Barcelona i, citant-los pel nom, ha dit que "és la millor carta de presentació" per al PSC.

stats