RESCAT AUTONÒMIC
Política 28/08/2012

Collboni corregeix Nadal i emmarca la sol·licitud de rescat en una política "erràtica i suïcida" del Govern

El portaveu del PSC afirma que l'accés al fons de liquiditat comportarà retallades, mentre que el president del grup parlamentari havia dit que entenia l'executiu

Ara / Efe
2 min
El PSC considera que el concert basc és un "privilegi insostenible"

BarcelonaEl PSC ha pronosticat avui que la petició del govern català d'adherir-se al Fons de Liquiditat Autonòmic comportarà nous ajustos a Catalunya i limitarà l'autogovern, de manera que els socialistes demanen a la Generalitat que posi en negre sobre blanc les condicions que implicarà aquesta ajuda. "El fons és la pitjor fórmula possible per finançar la tresoreria de la Generalitat, perquè és el sistema que més limita l'autogovern. És paradoxal que s'hagi acollit a aquest mecanisme un Govern que diu defensar la Hisenda pròpia catalana", ha dit aquest dimarts a la tarda el portaveu del PSC, Jaume Collboni, en roda de premsa. Poques hores abans, però, el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, s'hi havia referit en termes molt diferents, assegurant que entenia el Govern en la seva decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Collboni, però, la decisió que ha pres l'executiu català s'emmarca en la política "erràtica i suïcida" de buscar fórmules de finançament que tenen, segons el seu parer, tant el govern central com el de la Generalitat. "Tindrem autonomies intervingudes per un Estat intervingut. Aquests diners no seran nostres, seran dels alemanys", ha lamentat Collboni, per a qui és "evident" que el fons de liquiditat implica unes condicions, que ja estan prefixades en el reial decret llei que ho recull.

Per això, el dirigent socialista ha demanat al Govern que no digui, com ha fet el portaveu Francesc Homs aquest migdia, que el fons de liquiditat no tindrà cap condició per a Catalunya. "El PP va descartar els hispanobons, que era la fórmula més segura i amb menys condicionaments, perquè volia llançar un missatge clar a la 'troica' i a Angela Merkel que imposaria un major control sobre les autonomies", ha esgrimit Collboni.

stats