Política 16/03/2013

L'expopular Jaume Font és el nou president de Proposta per les Illes

El nou partit regionalista s'ha constituït avui a Mallorca

Enric Borràs Abelló
1 min
Congrés constituent de Proposta per les Illes / PI

BarcelonaL'expopular Jaume Font és, des d'avui, el president del partit Proposta per les Illes (PI), que s'ha constituït avui mateix a Lloseta (Mallorca). Els vicepresidents del partit a Mallorca són el també expopular i encara alcalde de Manacor, Antoni Pastor, i l'exdirigent de la desapareguda Unió Mallorquina Josep Melià. A Pastor l'havien suspès de militància al PP per trencar la disciplina de vot al Parlament i votar una esmena en contra de l'eliminació del requisit de saber català per ser funcionari a les Illes Balears.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PI pretén convertir-se en un referent regionalista i de centre, reivindicant la transparència, l'austeritat, la participació ciutadana i la cohesió social. Font ha insistit en un missatge "regeneracionista" i ha defensat que volen "arreglar" els greuges que durant anys han patit les Illes Balears per part de Madrid. També s'han escollit com a vicepresidents per a Eivissa i Menorca Xicu Torres i Fèlix Ripoll respectivament.

Font ha criticat la postura del PP pel que fa a la llengua i la involució que duu a terme amb mesures com ara eliminar el decret de mínims, que exigia que pel cap baix un 50% de les assignatures es fessin en català. Sumant al projecte personalitats com Pastor, que va ser portaveu del grup parlamentari popular durant la legislatura passada, el nou partit deixa clar que té la intenció d'arrabassar als populars l'espai regionalista que han perdut adoptant la línia de l'ala més dura del partit.

stats