POLÍTICA
Política 30/08/2011

Jáuregui admet que el procés per reformar la Constitució és “urgent i precipitat”

El ministre espanyol de la Presidència explica que no hi haurà referèndum perquè “la decisió s'ha de prendre ara i no d'aquí tres mesos"

Redacció
1 min
El ministre espanyol de la Presidència, Ramón Jáuregui / EFE

BarcelonaEl ministre espanyol de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha admès avui, en una entrevista a RAC1, que el procés per reformar la Constitució ha estat “urgent i precipitat”. Jáuregui reconeix que la reforma forma part d'una “política de gestos”, però tot i així veu “molt significatiu” l'acord entre el PP i el PSOE, un acord que ha qualificat de “necessari”. "Sense aquesta actuació posaríem Espanya en perill", ha alertat. El ministre també ha parlat de les dissidències internes que la reforma ha provocat al PSOE, però ha dit que els socialistes espanyols estan “molt units”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre de la Presidència ha volgut allargar la mà a la resta de formacions polítiques del Congrés, especialment a Convergència i Unió. "Tinc la convicció que CiU no pot estar en desacord amb aquesta reforma tenint en compte la seva posició amb l'euro i amb Europa", ha dit. Jáuregui considera que seria positiu el suport d'altres partits al pacte PP-PSOE. “Si s'hi sumen PNB i CiU, millor”, ha resumit.

Jáuregui ha negat que la reforma estigui imposada pel Banc Central Europeu, però sí que ha reconegut que l'organisme financer europeu manté “diàleg amb tots els països”. "La decisió del govern espanyol ens situa al costat d'Alemanya i França; ens estem comprometent amb l'euro", ha explicat el ministre de la Presidència.

stats