DRET A DECIDIR
Política 09/07/2014

Juncker sobre Catalunya: "Un no es converteix en membre de la UE enviant una carta"

El futur president de la Comissió Europea es nega a donar suport al procés sobiranista en resposta a una pregunta d'ERC

Laia Forès
1 min
Jean Claude Juncker, aquest dimecres a Brussel·les / EFE

Brussel·lesEl futur president de la Comissió Europea, el conservador luxemburguès Jean-Claude Juncker, no donarà suport al procés sobiranista. El seu rebuig al dret a decidir ja va quedar clar durant la campanya a les eleccions europees, però avui ho ha tornat a deixat clar en una pregunta que li ha fet l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un no es converteix en membre de la UE enviant una carta", ha dit en to taxatiu Juncker. Terricabras li havia demanat, durant una audiència que el grup dels Verds/ALE –al qual està inscrit ERC– ha celebrat aquest dimecres, si quan sigui president de l'executiu comunitari acceptarà el referèndum de Catalunya.

"Escòcia i Catalunya celebraran referèndums. Tenen causes diferents, però la mateixa legitimitat democràtica. Com reaccionarà vostè davant d'aquestes consultes?", li ha preguntat l'eurodiputat d'ERC. Juncker, que espera aconseguir la setmana que ve el vistiplau del Parlament Europeu per convertir-se en president de la Comissió Europea, ha intentat esquivar la qüestió dient que no es volia pronunciar sobre temes interns dels estats membres.

Però davant la insistència de Terricabras, el conservador ha acabat menyspreant la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, va enviar als líders europeus per explicar-los el procés sobiranista. I, implícitament, Juncker també ha volgut reiterar que Catalunya es quedaria fora de la UE en cas d'independència.

stats