Política 16/04/2012

La reina Sofia visita Joan Carles a l'hospital, on es recupera de l'operació de maluc

L'últim comunicat de la casa reial assenyala que la recuperació del monarca espanyol, operat d'urgència aquest dissabte, segueix una evolució "molt positiva". El cap d'estat, que ja ha recuperat pràcticament tota la mobilitat, podria rebre l'alta mèdica aquest dimarts

Ara
1 min
La reina sofia, en la seva arribada a l'hospital USP San José de Madrid aquest dilluns / REUTERS

La reina ha anat

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat la casa reial en l'últim comunicat d'aquest migdia, el rei presenta una evolució "molt positiva", "s'aixeca i s'asseu amb autonomia", a més de caminar, i la seva mobilitat "és pràcticament completa i natural". El comunicat s'ha emès després que el director del centre hospitalari, Javier de Joz, hagi fet públic l'estat de salut del monarca espanyol. No es descarta que Joan Carles I pugui rebre l'alta demà mateix, si la seva recuperació segueix el mateix ritme satisfactori.

El monarca espanyol va ser operat d'urgència aquest dissabte, després que es fracturés un maluc en entrebancar-se amb un esglaó mentre es trobava de cacera a Botswana.

Segons el comunicat mèdic, firmat pel doctor Villamor –que va dirigir la intervenció quirúrgica– i el cap del servei mèdic de la Casa del Rei, Avelino Barros, el monarca espanyol "segueix amb el programa de recuperació intensiva" i "la fisioteràpia evoluciona satisfactòriament".

El següent comunicat mèdic s'emetrà en les pròximes 24 hores.

stats