Política 10/09/2012

El rei Joan Carles promet més "transparència" en la nova pàgina web de la casa reial, que manté la fotografia d'Urdangarin

'Casareal.es' conté fotografies inèdites, vídeos i àudios històrics amb l'aportació dels arxius de RTVE, vídeos d'actualitat amb fragments destacats de discursos i informació ampliada sobre la Casa del Rei, la Corona i la història de la monarquia

Ara / Efe
2 min
Captura de pantalla de la nova web de la Casa Reial, que manté la fotografia d'Urdangarin

MadridLa casa reial estrena pàgina web, i ho ha fa amb l'objectiu de millorar la comunicació amb els espanyols i per incrementar "la transparència, el rigor i la innovació" de la institució. Així ho expressa el rei Joan Carles en una carta publicada aquest dilluns a la pàgina principal de la nova pàgina web, en la qual destaca una imatge que simbolitza la continuïtat de la Corona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Damunt l'epígraf "tres generacions unides en un compromís comú", la imatge principal, feta el juliol passat als jardins de la Zarzuela, mostra el monarca espanyol, el príncep d'Astúries i, sobre els seus genolls, la infanta Elionor.

La pàgina web 'Casareal.es', adaptada per a 'smartphones' i tauletes, manté una pàgina dedicada a cada membre de la família reial, incloent-hi el gendre del rei, Iñaki Urdangarin. La ressenya del marit de la infanta Cristina assenyala que "el 2009 es trasllada a Washington com a delegat de Telefónica Internacional USA, fins a l'agost del 2012".

Entre les principals novetats, la web presenta continguts en totes les llengües cooficials d'Espanya i en anglès, que les persones amb discapacitat visual poden sentir gràcies a un sistema de locució especial, i ofereix la possibilitat d'enviar missatges al rei a través d'un "llibre de visites virtual". També millora la comunicació amb les xarxes socials.

L'usuari pot accedir a diverses adreces de correu electrònic i subscriure's a alertes sobre continguts nous. La web també inclourà, més endavant, una àrea reservada a periodistes a través d'una pàgina d'accés via contrasenya.

La nova web conté fotografies inèdites, vídeos i àudios històrics amb l'aportació dels arxius de RTVE, vídeos d'actualitat amb fragments destacats de discursos −gràcies a un conveni subscrit amb l'Agència Efe− i informació ampliada sobre la Casa del Rei, la Corona i la història de la monarquia.

stats