Política
Política 21/08/2011

Carretero ofereix Rcat per a una coalició independentista amb ERC sense Ridao

El líder de Reagrupament creu que "per Catalunya és millor que guanyi el PP amb majoria absoluta" el 20-N, perquè seria l'única manera que els catalans veurien “com van les coses”

Redacció
2 min

BarcelonaEl líder de Reagrupament, Joan Carretero, està disposat a afegir la seva formació a una coalició independentista liderada per ERC per al 20-N, una possibilitat que veu més clara si el candidat dels republicans no és Joan Ridao. Ho ha expressat de manera clara en una entrevista a Catalunya Informació, en què també ha dit que "per Catalunya és millor que guanyi el PP amb majoria absoluta". Segons el seu punt de vista, una victòria contundent de Rajoy a les eleccions espanyoles és l'única manera que els catalans vegin “com van les coses”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carretero ha dit que Reagrupament no té previst presentar-se a les eleccions generals “en solitari”, però ha apuntat que no descarten fer una “coalició de grups que vulguin defensar els interessos nacionals de Catalunya a Madrid”. En aquest sentit, ha assenyalat ERC com a principal “soci possible”, tot i que ha assegurat que encara no ha mantingut cap conversa en aquest sentit amb Oriol Junqueras. El líder de Reagrupament no s'ha volgut posicionar sobre qui hauria de ser el candidat d'ERC per Madrid, però ha reconegut que una entesa amb Ridao seria molt difícil perquè “ell ja s'ha pronunciat i ha dit que no vol saber res d'altres grups independentistes”.

Els senyals de mà estesa cap al seu antic partit van començar en una entrevista a l'ARA en què el líder de Rcat deia que ERC havia de ser "el pal de paller de l'independentisme". Posteriorment, quan es va saber que Oriol Junqueras proposava Alfred Bosch com a candidat per al 20-N, Carretero ja es va mostrar obert a col·laborar-hi.

En canvi, sobre la proposta d'Anna Simó d'un grup propi de CiU, PSC, ERC i ICV a Madrid, Carretero ha dit que Duran i Lleida (CiU) ha demostrat sempre que és “i vol ser” un polític espanyol i que, per tant “no és possible una entesa amb ell”.

stats