POLÍTICA
Política 26/04/2011

Joan Delort: “Es va voler presentar els Mossos com una caverna de torturadors”

L'exsecretari de Seguretat critica durament en una entrevista al diari 'Avui' la gestió del departament d'Interior durant els últims quatre anys i reconeix que durant aquest període la credibilitat de la policia catalana “va tocar fons”

Redacció
1 min
Joan Delort, durant una compareixença al Parlament

BarcelonaL'exsecretari de Seguretat del departament d'Interior en l'últim Govern, Joan Delort, ha criticat durament, en una entrevista al diari Avui, la gestió de la policia catalana en els últims anys i els “grans errors” que s'han comès des de la conselleria, encapçalada per l'ecosocialista Joan Saura. Delort parla dels últims quatre anys com una període “complex, dificultós i innecessàriament dur” i reconeix que “mai hauria imaginat que podria veure” les coses que ha vist mentre era responsable de la seguretat catalana. Sense esmentar Saura en cap moment, Delort lamenta que els Mossos “van tocar fons” per una situació que “estava degradant la direcció i l'estat anímic del cos” i critica que “hi ha qui va voler presentar el servei públic de policia del país com una mena de caverna de malfactors i torturadors”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Delort repassa els episodis de les càmeres de videovigilància, el kubotan o el desallotjament dels antibolonya tancats a la Universitat de Barcelona. Per a l'exsecretari de Seguretat, des de la conselleria “va pesar més voler aparentar que no pas fer el que calia”. Delort, però, és pessimista i recorda que “qui va voler protagonitzar el cas, ni n'ha après ni n'aprendrà mai”.

stats