POLÍTICA
Política 22/03/2011

Joan Herrera treu pes a la divisió amb EUiA per la intervenció a Líbia: "Ara és diferent, hi ha l'autorització de Nacions Unides"

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) assegura que "les formes de l'operació són nefastes, però des del pacifisme s'ha de reivindicar que no es pot permetre tot"

Jordi Nicolás Soler
2 min
Joan Herrera ha demanat al Govern que 'aprofiti l'anticicló per reflexionar i escoltar la comunitat científica' respecte l'aplicació de la velocitat variable.

BarcelonaEl secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Joan Herrera, ha tret importància a la divisió en la coalició del seu partit amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) per la negativa d'aquest darrer a donar suport a la intervenció militar espanyola a Líbia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que "ara és diferent, hi ha l'autorització de Nacions Unides. El debat de fons és: Què fem en aquest cas?", ha dit. Herrera ha matisat, però, que "som crítics amb els excessos que es puguin produir i el fet que e lideratge de l'operació no és clar". "Les formes de l'operació són nefastes, però des del pacifisme s'ha de reivindicar que no es pot permetre tot", ha assegurat Herrera, en referència a Gaddafi. "A EUiA creuen que és millor no intervenir-hi, però ambdós creiem que s'ha de defensar les vides humanes", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El debat sobre l'energia nuclear

"Un imprevist ens fa a tots molt vulnerables davant la dependència nuclear, no només a causa d'un terratrèmol o un tsunami. Després de Fukushima, el debat ja no és si centrals nuclears sí o no, sinó: Quan ho tanquem?", ha dit el secretari general d'ICV, i ha assegurat que "qui té la clau d'una gran central nuclear que produeix molta energia té molt de poder". En aquest sentit, ha afegit que "el govern espanyol n'és esclau".

Balanç del govern de CiU

D'altra banda, Herrera no ha volgut esperar els 100 dies del govern d'Artur Mas, que es compliran el 7 d'abril, per fer-ne una valoració: "El govern bipartit comunica molt malament, escenifica poc i no és el govern dels millors", ha assegurat. "En els gairebé 100 dies que portem només hem sentit la paraula retallades", ha dit Herrera, que ha afegit que "han canviat el somriure per unes tisores enormes". El líder d'ICV ha criticat també que el govern d'Artur Mar "no és un govern equitatiu, ja que subvenciona escoles que separen per sexes. Cal preguntar-nos si és un govern de dretes o molt de dretes".

stats