Política 10/02/2012

Joan Herrera adverteix que la dreta catalana, valenciana i balear s'han "homologat" i són cada vegada "més salvatges"

El secretari general d'ICV-EUiA posa com exemple el projecte Eurovegas assegurant que és propi dels deliris de grandesa de Camps i la seva política de grans esdeveniments

Acn
2 min
Joan Herrera a la seu d'Iniciativa del Poble Valencià acompanyat per la portaveu de la formació valenciana, Mónica Oltra / ACN

ValènciaEl president del grup parlamentari d'Iniciativa-Verds i secretari general, Joan Herrera, ha advertit aquest divendres a València que "mai com ara" Catalunya, País Valencià i Balears havien tingut una situació tan semblant "amb una dreta tan salvatge, que retalla drets i aposta per un model molt antic per sortir de la crisi". Herrera ha posat com a exemple el projecte Eurovegas i ha dit que és propi dels "deliris" de Camps i la seva política de grans esdeveniments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'ICV-EUiA s'ha reunit amb la portaveu d'Iniciativa del Poble Valencià, Mónica Oltra, i amb el coordinador d'Iniciativa Balears, David Abril, en una trobada periòdica del que es coneix com el 'Triangle de la mar blava'. Joan Herrera també ha valorat la inhabilitació del jutge Baltasar Garzón, assegurant que "sumada a l'absolució de Camps expressa un deslegitimació absoluta del sistema". Herrera ha dit que el poder judicial amb les seves decisions deslegitima les institucions i el sistema democràtic. En la seva opinió, "que la primera sentència condemnatòria sigui pel jutge que perseguia els corruptes i no per als corruptes, deslegitima el sistema"

Denuncien la dreta econòmica i social

Les tres formacions han presentat un manifest en què es denuncia la situació econòmica i les mesures de la dreta en el camp econòmic i social. Iniciativa del Poble Valencià, Iniciativa per Catalunya i Iniciativa Balers coincideixen en el diagnòstic de la situació i posen de manifest la voluntat de col·laborar amb l'estratègia de donar una sortida a la crisi des de l'esquerra alternativa, ecologista i "radicalment democràtica".

En aquest sentit, aquest divendres a València, Herrera ha assegurat que tant CiU, com el PP valencià i el PP balear representen les mateixes polítiques i ha posat com exemple el projecte Las Vegas.

"Mai hagués pensat que un govern com el català estaria al darrere d'un projecte com el de Las Vegas", ha assegurat Herrera tot afegint que "Artur Mas s'acosta al model de creixement dels governs del PP al País Valencià amb un projecte propi del model de grans esdeveniments de la Generalitat Valenciana".

stats