Política 19/10/2013

Joan Rosell (CEOE): "Duran és dels pocs que té informació de les dues bandes"

"Els que vivim aquí veiem quina és la situació de la societat catalana, però fora d'aquí, possiblement, és difícil interpretar el que està passant" diu el president de la patronal espanyola

Efe
2 min

BarcelonaEl president de la patronal CEOE, Juan Rosell, ha dit que el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, és de les poques persones que tenen informació de les dues bandes, de Catalunya i de Madrid, respecte al que està ocorrent amb el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran va instar aquesta setmana el president del Govern, Mariano Rajoy, a actuar amb rapidesa perquè no s'arribés a produir una declaració unilateral d'independència per part del Parlament.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Rosell ha apostat pel diàleg en assegurar que voldria que "tothom parlés les hores que fes falta perquè tinguessin present què passa a Catalunya".

"Els que vivim aquí veiem quina és la situació de la societat catalana, però fora d'aquí, possiblement, és difícil interpretar el que està passant", ha assenyalat.

Rosell ha afegit que "la societat catalana està molt preocupada i molt crispada perquè el que està passant a Catalunya no s'interpreta ni a Madrid ni a Europa".

Segons el seu parer, el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, és de les poques persones que coneix bé la situació en què es troben tant Catalunya com Madrid perquè "és dels pocs que té la informació de les dues bandes".

D'altra banda, el president de la CEOE també s'ha referit a l'evolució de l'economia i ha apuntat que "en el moment en què tinguem un PIB positiu començarem a tenir dades d'ocupació positius", a més de confiar que el 2014 es comenci a crear ocupació real.

Finalment, Juan Rosell ha restat importància al fet que el president català, Artur Mas, no assistís dijous passat a l'acte de Foment del Treball presidit per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i ha demanat calma i tranquil·litat. "No passa res, hi ha hagut un problema de protocol i en aquests problemes tothom hi té una part de culpa, i si volem és un tema que no té cap transcendència", ha opinat.

stats