PASQUA MILITAR
Política 06/01/2012

Joan Carles I insta l'exèrcit a "obtenir el màxim rendiment dels recursos assignats" en temps de crisi

El ministre de Defensa assegura que els militars espanyols aporten una orientació singular, "molt espanyola, carregada d'humanitat i solidaritat"

Efe/ara
2 min
Joan Carles de Borbó i el príncep Felip

MadridEl rei Joan Carles I ha subratllat avui la importància que, davant l'actual crisi econòmica, els militars espanyols sàpiguen "obtenir el màxim rendiment dels recursos assignats" i "ser summament curosos en l'ocupació i el manteniment dels mitjans". Aquesta, amb motiu de la Pasqua Militar, era la primera aparició pública del monarca després de la imputació del seu gendre, Iñaki Urdangarin, per presumptes delictes de malversació de fons, falsedat documental, frau i prevaricació al capdavant de l'Institut Nóos. El duc de Palma, precisament, era, amb la seva dona, la infanta Cristina, i la infanta Elena, una de les absències destacades de l'acte, després de ser apartat per "conducta poc exemplar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Carles de Borbó ha animat a més els membres de les forces armades i la Guàrdia Civil a "mantenir els principis de disciplina, jerarquia i unitat", que, "al costat del deure de neutralitat política i sindical", són essencials "per garantir l'adequat compliment de les missions que tenen encomanades.

El monarca s'ha dirigit també al nou ministre de Defensa, Pedro Morenés, a qui ha desitjat que l'etapa que ara comença al capdavant del ministeri, en el primer govern de Mariano Rajoy, "resulti fructífera". Precisament, el nou president espanyol ja va avançar el dia de Nadal que el seu executiu no escatimarà "ni mitjans ni esforços" en la seguretat dels militars. Morenés ho ha confirmat en el seu discurs, en què ha afirmat que les forces armades són una prioritat pel seu govern i ha defensat que les missions multilaterals han fet millorar l'exèrcit espanyol, que ha aportat una orientació singular, "molt espanyola, aquella que està carregada d'humanitat i solidaritat".

stats