DISCURS DE NADAL
Política 24/12/2011

Joan Carles avisa Urdangarin: "Qualsevol actuació censurable haurà de ser jutjada i sancionada"

El monarca espanyol es desmarca sense citar-lo de les "conductes irregulars" d'Urdangarin i demana que no es generalitzin "els comportaments individuals"

Ara
1 min
Joan Carles de Borbó, durant el discurs de Nadal de 2011

BarcelonaEl rei Joan Carles s'ha referit de forma gens velada durant el discurs de Nadal al cas del seu gendre, Iñaki Urdangarin, que sacseja tota la família reial. El monarca espanyol s'ha mostrat "enormement" preocupat per "la desconfiança que sembla estar estenent-se en alguns sectors de l'opinió pública respecte la credibilitat i prestigi d'algunes de les nostres institucions" i ha receptat per fer-hi front "rigor, seriositat i exemplaritat en tots els sentits". "Tots, sobretot les persones amb responsabilitats públiques, tenim el deure d'observar un comportament adequat, un comportament exemplar", ha recalcat qui ha apartat el duc de Palma dels actes oficials de la corona per "poc exemplar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El monarca ha volgut desvincular-se totalment del cas Urdangarin, a qui no ha citat directament, reconeixent que "quan es produeixen conductes irregulars que no s'ajusten a la legalitat o a l'ètica, és natural que la societat reaccioni", i l'ha deixat sol davant dels tribunals en explicar que "afortunadament vivim en un Estat de dret i qualsevol actuació censurable haurà de ser jutjada i sancionada d'acord amb la llei". Així ha deixat clar que ell no té res a veure amb els negocis del seu gendre i s'ha blindat reclamant que no es facin generalitzacions dels "comportaments individuals" per no "cometre una gran injustícia amb la immensa majoria de servidors públics (...) que realitzen la seva tasca de forma exemplar i honesta". Si això passés, "es podria causar un greu dany a institucions i organitzacions que són necessàries per a la vertebració de la nostra societat".

stats