PRIMERES MESURES DE RAJOY
Política 10/01/2012

Coscubiela votarà contra les primeres mesures del PP perquè "són injustes i porten al suïcidi econòmic"

El portaveu d'ICV-EUiA al Congrés acusa el govern espanyol de ser "súbdit de les polítiques dictades per Merkozy" i critica la seva "visió recentralitzadora"

Acn
2 min
Iniciativa vol ser la casa gran de federalistes i independentistes

BarcelonaEl portaveu d'ICV-EUiA al Congrés dels diputats, Joan Coscubiela, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació votarà en contra de les mesures que inclou el primer decret del Govern del PP, que s'aprovarà aquest dimecres. Coscubiela diu que el PP no ha actuat "de la millor manera" per obtenir més ingressos, i ha afegit que algunes de les mesures que impulsa el PP "són injustes i porten al suïcidi econòmic". També ha dit que la reducció "abrupta" de la despesa pública "portarà a la recessió i a més atur". Segons Coscubiela, la reforma de l'IRPF "és clarament insuficient i millorable" perquè no afecta els sectors "més poderosos de la societat" i augmenta la recaptació de les rendes de treball, "sobretot de les de menys de 53.000 euros l'any". Això, segons Coscubiela, deixa fora "especuladors", "patrimoni", "SICAV" i "contaminadors". Alhora ha alertat que empleats públics i pensionistes "acabaran perdent poder adquisitiu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Coscubiela també ha denunciat que el PP "està incomplint el Pacte de Toledo" amb les pensions ja que "l'augment és de l'1% i la previsió de l'augment de l'IPC està molt per sobre". El diputat ecosocialista també ha lamentat l'aplaçament de la millora de les pensions de viduïtat que havia d'entrar en vigor l'1 de gener del 2012, l'aplaçament dels reconeixements de la prestació de dependència, el nou aplaçament del permís de paternitat de quatre setmanes i la desaparició de la renda d'emancipació del joves. "La congelació del salari mínim interprofessional (SMI) i del salari dels empleats públics té a més de l'objectiu de reduir la despesa un interès indirecte: pressionar a la baixa els salaris que es fixen per negociació col·lectiva generant un clima social de greuge comparatiu entre treballadors i treballadores", ha criticat.

L'exsindicalista acusa el govern espanyol de ser "súbdit de les polítiques dictades per Merkozy", tal com anomena les directrius impulsades per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy. Finalment, Coscubiela també ha criticat la "visió recentralitzadora" de les mesures del decret ja que opina que els objectius de dèficit "estan totalment descompensats". "Són inassumibles des d'un punt de vista nacional i social", ha dit el portaveu d'ICV al Congrés perquè "les comunitats autònomes i els ajuntaments, els qui tenen el pes de donar resposta social en temes de serveis públics són els que han de fer un ajust més gran".

stats