ASSEMBLEA D'ICV
Política 21/04/2013

Herrera i Camats insten l'esquerra a construir l'alternativa enlloc de limitar-se a resistir

El coordinador nacional d'ICV ha criticat que ERC i PSC vulguin matisar les polítiques d'austeritat de CiU i n'ha reivindicat una "derrota absoluta"

Roger Tugas
1 min
Herrera i Camats, a l'obertura de l'Assemblea d'ICV / ACN

ViladecansEls dos coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, han tancat aquest diumenge a Viladecans (Baix Llobregat) la desena assemblea d'ICV i han convidat l'esquerra a no limitar-se a resistir per començar a articular una alternativa a CiU que aspiri a governar. "Avui el que oferim és una convocatòria d'un nou país", ha anunciat Camats, que ha assegurat que tenien "l'opció d'atrinxerar-nos, però farem un pas endavant". Al seu torn, Herrera ha afirmat que ICV ja no pretén "resistir, sinó ser majoria", i s'ha referit sense citar-los a ERC i PSC per criticar aquelles "forces que volen matisar el govern de torn, que diuen: 'Et voto els pressupostos si hi ha dret a decidir o si no n'hi ha'". "Volem una derrota absoluta de les polítiques d'austeritat, no un matís", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conscients que l'alternativa no la podran construir sols, per això han aprovat impulsar un procés constituent per crear un "nou subjecte polític" que sumi partits i moviments socials. "El PSUC, en moments molt més difícils, va ser capaç de construir espais unitaris com l'Assemblea de Catalunya", ha recordat Camats, que ha presentat ICV com "un dels fils que cusin totes les petites i grans revoltes". En un símil semblant, Herrera ha afirmat que "ICV pot ser un tronc" del nou "espai fort que vertebri les lluites".

No renunciar a l'austeritat

Així mateix, Camats ha apostat per reivindicar els valors de l'austeritat i no "regalar més conceptes i idees", i ha defensat qüestions com el saber compartir o el cooperativisme. "El que ells apliquen no és austeritat, és estafa", ha denunciat.

stats