CONGRÉS DE CDC
Política 24/03/2012

Herrera critica que CDC faci "crides abrandades a nivell nacional" i després retalli amb el PP

El líder d'ICV afirma que Catalunya "té un problema" amb un Govern que "està al marge" de les qüestions que preocupen a la ciutadania

Acn
2 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha participat en l'assemblea local d'aquesta formació a Santa Perpètua de Mogoda

Santa Perpètua de la MogodaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, critica que CDC aprofiti el seu Congrés per "fer crides abrandades a nivell nacional" i després pacti les retallades a l'estat del benestar amb el PP. L'ecosocialista acusa la formació d'haver "abandonat" el seu component "socialcristià" i "d'amagar-se sota la bandera", el que des del seu punt de vista evidencia una "desconnexió absoluta" amb els problemes quotidians del poble català. Herrera ha fet aquestes declaracions a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), on ha participat en l'assemblea local de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera considera que Catalunya "té un problema" molt greu perquè el seu Govern "està al marge" de les questions que preocuen la ciutadania. L'ecosocialista critica que CiU no discuteixi la necessitat d'enfortir l'estat del benestar en el seu Congrés i per contra aprofiti aquest esdeveniment "per amagar-se sota la bandera" i "dissimular" els pactes amb el PP i les retallades en matèria de salut, d'educació i de serveis socials. "Aprofita per fer crides arrendades a nivell nacional però no parla dels problemes quotidians de la gent", el que segons Herrera expressa una "insensibilitat social manifesta".

La Llei de transparència, una "broma de mal gust"

Herrera considera que la Llei de transparència que ha promogut l'executiu espanyol és una "broma de mal gust" tenint en compte que fa només una setmana el PP i també CiU van votar en contra de la proposta d'ICV de constituir un registre de lobis "per saber com funcionen en aquest país", explica el secretari general de la formació.

"Ja n'hi ha prou d'aquesta política del PP que aposta per les retallades i l'empetitiment democràtic", comenta Herrera que retreu als populars que presentin aquesta normativa "com si haguessin descobert la pólvora quan en realitat és una llei de mínims que ens situa a la cua d'Europa". En aquest mateix sentit ha lamentat que la normativa no permeti saber "que passa amb la casa reial ni amb els seus comptes", opina.

stats