Política 02/10/2014

Herrera veu "càlculs electorals" en el full de ruta de Mas davant dels quals ICV no actuarà "ingènuament"

El coordinador nacional d'ICV avisa Mas que el seu partit actuarà amb "fermesa i unitat, però no amb ingenuïtat"

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV-EUIA, Joan Herrera, ha advertit aquest dijous que al full de ruta del president de la Generalitat, Artur Mas, "hi ha càlculs electorals" davant els quals ICV no actuarà "ingènuament". "Actuarem amb fermesa i unitat, però no actuarem amb ingenuïtat. Als càlculs de Mas no només hi ha el càlcul del 9-N", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' recollida per Europa Press, en què ha justificat la seva absència en l'acte solemne en què el president de la Generalitat va signar el decret de convocatòria del 9-N, perquè "hi ha determinats moments en què Mas pensa que són moments històrics, però que de vegades expressen altres coses". "Defensem el dret a decidir, però no com un acte d'adhesió a tot. Que algú ens digui en quin moment hem fallat", ha afirmat el líder ecosocialista.

Herrera ha insistit en la determinació per arribar fins al final en la convocatòria del 9-N, però "amb totes les garanties democràtiques". D'aquesta manera ha marcat distàncies amb la desobediència per la qual aposta la CUP i que el president d'ERC, Oriol Junqueras, també va posar sobre la taula –sense especificar, però, com s'havia de concretar.

El líder ecosocialista també ha afirmat que és "molt difícil" que el TC aixequi la suspensió del 9-N. "No sóc ingenu. Crec que ho tenim molt difícil".

Candidatura unitària

Sobre la possibilitat d'una candidatura unitària d'esquerres en unes hipotètiques eleccions plebiscitàries, amb ICV-EUiA, ERC, la CUP, Guanyem i Podem, Herrera s'hi ha mostrat favorable si és "per fer coses radicalment diferents de les que s'estan fent en els últims dos anys".

En aquest sentit, ha carregat contra els que diuen que tot el que cal fer a Catalunya depèn de la independència, i ha subratllat que "no tot és culpa de l'Estat", alhora que ha considerat que a Catalunya hi ha marge per "canviar coses" i "redistribuir inversions".

Per això, ha lamentat que hi hagi "qui ha entès que es pot canviar dret a decidir i independència per suport a la majoria del Govern". "T'empasses els gripaus que t'has d'empassar per aconseguir-ho. És una lògica que és legítima, però no és la nostra", ha conclòs.

stats