Política 11/07/2012

Herrera demana a Rajoy que convoqui un referèndum per avalar el memoràndum europeu o que dimiteixi

El líder ecosocialista afirma que el president espanyol no té legitimitat per aplicar les retallades anunciades al Congrés, que fixen "el camí més recte cap a Grècia"

Acn
2 min
Joan Herrera al cercle d'Economia

BarcelonaEl president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha instat Mariano Rajoy a convocar un referèndum perquè els ciutadans de l'Estat puguin decidir si accepten el memoràndum de condicions europees que aquest dimecres el president espanyol ha anunciat al Congrés dels Diputats. "Reclamem un referèndum perquè la ciutadania avali el memoràndum europeu. I si no vol convocar-lo, que plegui", ha exclamat el líder ecosocialista, que considera que Rajoy no té "legitimitat" per aplicar retallades que havia assegurat que no prendria. Per Herrera, les noves retallades són "un cop a l'estat del benestar, a l'estat de dret i a la democràcia" i defineixen per a l'Estat "el camí més recte cap a Grècia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Minuts abans de pronunciar una conferència al Cercle d'Economia, Herrera ha manifestat haver tingut una sensació similar a la que va tenir el 10 de maig del 2010 quan, des del seu escó al Congrés dels Diputats, va assistir a la presentació del pla d'ajust del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. "Aquell 10 de maig, Zapatero va fer que la tímida recuperació que experimentava l'Estat acabés en recessió", ha assegurat.

Ara, la situació és encara més greu, perquè la situació econòmica del país ha empitjorat des d'aleshores. "Avui entrem en l'espiral grega. És un error garrafal", ha destacat Herrera, que ha comparat les decisions que s'estan prenent al govern espanyol amb les que es van prendre en el seu dia al govern grec, i que van acabar conduint el país a la fallida.

Pel líder ecosocialista, les retallades anunciades aquest dimecres pel president del govern espanyol són, a més, "immorals", perquè carreguen contra els funcionaris públics, o contra els aturats, quan la crisi econòmica a l'Estat l'ha provocat l'endeutament privat i el sector financer. "Nosaltres paguem amb els drets allò que no va funcionar al sector financer", ha lamentat.

stats