PACTE FISCAL
Política 22/05/2012

Herrera assegura que vol ser “un pont doble” entre PSC i CiU

El líder ecosocialista exigeix, en una entrevista a 'Els Matins', de TV3, que a la cimera del pacte fiscal es parli també de la modificació de l'estructura fiscal perquè "paguin més els que més tenen"

Ara
2 min

BarcelonaEl líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha assegurat que de cara a la cimera del 30 de maig sobre el pacte fiscal vol actuar "de pont doble" entre PSC i CiU. El dirigent ecosocialista pretén convèncer un PSC al qual "falta ambició nacional" perquè accepti que la clau de la caixa la tingui Catalunya, però també aconseguir que CiU, que té "poca sensibilitat social", defensi un pacte fiscal que primer contempli una modificació de l'estructura fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Segons ha afirmat Herrera a 'Els Matins', de TV3, la cimera que reunirà tots els partits polítics no només ha de servir per parlar del pacte fiscal, sinó també per debatre com es modifica l'estructura fiscal per redistribuir els esforços i com es fixa una “posició conjunta” per “plantar-se” davant les retallades exigides per Europa. El dirigent ha explicat que el seu partit vol garanties que el pacte fiscal no serveix per “desfiscalitzar les rendes més altes” i ha recordat que CiU, cada vegada que s'ha millorat el model de finançament, ha presentat esmenes “per fer el pastís més petit”.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Herrera també ha avançat que després de la cimera de partits, ICV demanarà una nova cimera en la qual també participin agents socials i econòmics. L'ecosocialista ha afirmat que espera que la cimera no sigui una “simple escena electoral”, ja que té la sensació que el pla B del Govern són les eleccions anticipades.

El dirigent ecosocialista ha criticat “l'austeritat obsessiva” del president de la Generalitat, Artur Mas, i ha insistit que cal recuperar l'últim tram de l'impost de successions perquè permetria recaptar 500 milions d'euros. A més, ha recordat que una prova que no es demana “un esforç més gran” als que més tenen és que “el sector dels vehicles de luxe funciona”. “Estem centrifugant les ineficiències del sistema financer en l'estat del benestar”, ha etzibat.

stats