Política 29/04/2012

Herrera reclama a PSC i PSOE portar al Constitucional les retallades en salut de Rajoy

L'ecosocialista creu que cal utilitzar tots els instruments per fer front als ajustos "salvatges" del PP

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat aquest diumenge als diputats del PSC i del PSOE que sumin els seus vots al Congrés per portar al Tribunal Constitucional (TC) el decret de mesures urgents en matèria sanitària del govern de Mariano Rajoy. Cal un mínim de 50 diputats per poder presentar recurs al Constitucional. Els partits d'esquerra ja han anunciat que reclamaran dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, però Herrera vol anar més enllà perquè, al seu parer, cal fer servir tots els instruments possibles per lluitar contra les "retallades salvatges" de Rajoy. L'ecosocialista també ha aprofitat per carregar contra CiU per "mirar cap a una altra banda". En declaracions als periodistes durant la concentració contra les retallades que ha tingut lloc a la plaça de Sant Jaume, Herrera ha alertat que les retallades "estan superant tots els límits", ja que l'últim decret en matèria de sanitat de Rajoy "es carrega la universalitat en l'accés a la salut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És precisament per això que ha volgut fer una crida a plantar cara "amb tots els instruments a les retallades salvatges" de Rajoy. Després que les forces d'esquerra a Catalunya -PSC, ICV i ERC- ja anunciessin que reclamarien informe del Consell de Garanties Estatutàries sobre el decret de salut, Herrera ha apostat per fer un pas més i portar-lo al Tribunal Constitucional. Per fer-ho, són necessaris 50 diputats del Congrés com a mínim, motiu pel qual s'ha dirigit als parlamentaris del PSC i del PSOE. "Les forces polítiques hem d'estar a l'alçada i això vol dir utilitzar tots els instruments", ha dit.

Herrera ha argumentat que no reclama el suport de CiU perquè ja ha comprovat que la federació "no defensa el país i mira cap a una altra banda", i fins i tot "aplaudeix amb les orelles" un decret que envaeix competències de la Generalitat.

stats