CANVI DE CICLE
Política 22/09/2014

Joan Herrera acusa Pedro Sánchez de "ser presoner" de l'estratègia del PP

El líder d'ICV assenyala que no és real "defensar el federalisme sense consulta"

Efe
2 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha participat en l'assemblea local d'aquesta formació a Santa Perpètua de Mogoda

BarcelonaEl coordinador general d'ICV, Joan Herrera, ha acusat aquest dilluns al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de "ser presoner" de l'estratègia del PP, en referència a la seva posició sobre el procés català , i li ha recordat que només es pot defensar el model federal si es permet la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el líder del PSOE defensés diumenge la via federal a la Festa de la Rosa que va organitzar el PSC a Gavà, Herrera ha acusat Sánchez, en roda de premsa, de ser l'"acompanyant" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en no permetre que els catalans exerceixin el dret a decidir. "Pedro Sánchez, quan nega el dret a decidir, té una manera molt peculiar d'estimar els catalans. Pedro Sánchez, amb el seu vot i la seva acció diu 'no' als catalans", ha asseverat el líder ecosocialista.

En aquest sentit, ha assenyalat que no és real "defensar el federalisme sense consulta" i ha qualificat d'immobilista la posició del PSOE. "A Escòcia, el govern de David Cameron només ha actuat mitjançant el referèndum. Diuen que volen un model federal, però plantejar-ho sense consulta és quedar atrapat en l'immobilisme", ha afegit.

Així mateix, ha criticat la posició del govern espanyol que, al seu parer, és "el principal enemic d'Espanya" en posar "uns barrots d'acer" a la Constitució perquè els catalans no puguin decidir el seu futur. "Neguen la possibilitat que Catalunya es pugui reconèixer com un estat democràtic. Les arrels més profundes de la democràcia de Catalunya es remunten a la lluita contra el franquisme", ha recordat.

Per això, ha insistit que el seu partit està compromès en la defensa del dret a decidir dels catalans, en recordar la carta que diversos partits estatals (IU, EQUO, CHA, Iniciativa Verds Mallorca, Anova Espazo Ecosocialista Galego) han enviat a Mariano Rajoy perquè aprovi la consulta.

stats