Política 18/08/2014

Herrera demana una resposta unitària de tots els partits pro consulta davant un possible veto de l'Estat al 9-N

El coordinador d'ICV fa una crida a la participació en la V de la Diada

Agències
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha reivindicat "unitat de resposta" dels partits pro consulta davant un possible veto de l'Estat AL 9-N, i ha animat els catalans a mobilitzar-se el pròxim Onze de Setembre i a participar a la V de la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista aquest dilluns a 'El matí de Catalunya Ràdio, Herrera ha precisat que una gran mobilització l'Onze de Setembre és la "millor targeta de presentació" que tenen els catalans per defensar el dret a decidir el seu futur polític i, en el supòsit que s'impugni la consulta davant el Constitucional, ha demanat "reflexió", "unitat" i "consens" per "rebutjar aquesta imposició" de l'Estat.

Herrera no ha volgut entrar, precisament, a detallar quin és el pla pel qual optaria ICV si des de l'Estat o el Tribunal Constitucional (TC) es vetés la consulta, i s'ha limitat a insistir que caldria parlar-ne entre tots els partits vinculats al 9-N per buscar una "resposta unitària". "Si l'Estat té una reacció negativa, ens haurem d'asseure i caldrà una expressió de mobilització. No som partidaris d'avançar esdeveniments ni de fer declaracions ni polèmica a l'entorn d'escenaris que puguin venir", ha sentenciat.

En aquest sentit, Herrera ha carregat contra les diferències que CiU i ERC han mostrat respecte de la consulta i de la reacció a la possible impugnació. "Aquest debat l'han posat sobre la taula CiU i ERC. Ens agradaria que entre els socis de Govern s'aclarissin i es posessin d'acord. Nosaltres no pensem atiar la polèmica i volem mantenir el full de ruta", ha demanat l'ecosocialista.

El dirigent ecosocialista s'ha mostrat contrari a unes eleccions plebiscitàries en clau nacional com a pla B a la consulta del 9 de novembre, i ha advocat per anar "pas a pas" perquè els catalans puguin votar aquell dia tal com van acordar els partits pro consulta.

Respecte al cas Pujol, el líder d'ICV ha lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, adoptés una actitud de "disculpa" i no d'"exigència", i ha insistit que els catalans "es mereixen unes explicacions" públiques de l'expresident català en seu parlamentària.

stats