CANVI DE CICLE
Política 04/11/2013

Herrera demana una pregunta "clara, que trenqui amb l''statu quo' i que sumi"

El dirigent ecosocialista ha assegurat que no permetrà que hi hagi "cap succedani substitutiu" a la consulta

Efe
1 min
Joan Herrera, durant la roda de premsa a la seu d'ICV / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha declarat aquest dilluns que ICV vol que la pregunta en una eventual consulta sobre l'autodeterminació sigui "clara", i ha assegurat que la seva formació ho farà "tot" perquè aquesta consulta es pugui realitzar. "No volem gesticular, volem que el dret a decidir se sotmeti a la voluntat del país amb una pregunta que sigui clara, que sumi i que trenqui amb l''statu quo' actual", ha avisat Herrera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent ecosocialista ha assegurat que no permetrà que hi hagi "cap succedani substitutiu" a la consulta, per la qual cosa ICV "no contempla cap escenari en què no tingui lloc".

Herrera ha afirmat, no obstant això, que s'està actuant amb precipitació a l'hora de discutir el contingut de la pregunta perquè la realització de la consulta encara no està assegurada. "Estem discutint sobre la pregunta quan encara no hem abordat com exercirem el dret a decidir, ni hem decidit la via unitària per anar al Congrés", ha avisat el coordinador d'ICV.

Herrera ha demanat calma i ha advertit que el procés "cal fer-lo bé", fent "transversal i majoritari" el dret a decidir, raó per la qual els ecosocialistes no "trencaran diàleg perquè és el millor".

stats