Política 02/03/2015

Herrera: "No aconseguiran que ICV desvinculi la llibertat dels drets socials"

El coordinador nacional d'ICV, en una entrevista a Catalunya Ràdio, insinua que els mitjans públics catalans només parlen del procés sobiranista quan tracten la informació política

Ara
2 min
El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que cal "refundar el país des de la democràcia, la igualtat i l'ecologia". "Un estat, per ser lliure, ha de ser equitatiu, democràtic i ecològic", ha assenyalat pocs minuts abans, quan també ha negat el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S. "El dret a decidir no està amortitzat", ha apuntat Herrera, que ha carregat contra el "capitalisme d'amiguets" que va demostrar, a parer seu, Jordi Pujol Ferrusola al Parlament la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No aconseguiran que ICV es desvinculi dels drets socials", ha apuntat el dirigent ecosocialista, que ha insinuat que els mitjans públics de la Generalitat, en termes polítics, només es refereixen al procés sobiranista. Ha posat com a exemple les opcions que el Govern ha elevat a Europa en el marc del pla Juncker, basades en empreses com Telefónica, Indra o Endesa. "Hi ha hagut un concurs públic? En un país normal, tot es fa per l'interès general, no per interessos d'empreses", ha insistit Herrera. "Tinc la sensació que quan es parla de llibertat només es parla de les relacions entre Catalunya i Espanya", ha matisat.

"No estem per la declaració unilateral d'independència", ha argumentat el cap de files d'ICV-EUiA al Parlament, que ha afegit que el 27-S s'estaran votant "moltes altres coses" a banda de les relacions entre Catalunya i Espanya. Sobre el paper dels ecosocialistes a la taula de partits sobre el full de ruta sobiranista, Herrera ha acusat els altres partits d'abandonar les negociacions en deixar en segon terme el dret a decidir.

De fet, el coordinador nacional d'ICV ha volgut deixar clar que CiU tampoc està a favor d'una declaració unilateral. "Creiem que això portaria frustració a amplis sectors de la societat", ha indicat Herrera, que ha insistit que la comunitat internacional no reconeixerà el caràcter plebiscitari del 27-S.

stats