Política 09/06/2012

Herrera sosté que "un rescat com el que es planteja no és assumible"

El secretari general d'ICV lamenta que el rescat "l'acabin pagant els ciutadans"

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha valorat la possibilitat que aquesta tarda s'aprovi el rescat europeu de la banca espanyola i, en aquest sentit, ha demanat "democràcia i responsabilitat". Herrera ha afirmat que "un rescat com el que es planteja no és assumible" i ha lamentat que el rescat "l'acabin pagant els ciutadans" i que als "veritables culpables de la situació que són les entitats financeres no se'ls exigeixi cap responsabilitat". El líder ecosocialista ha demanat que es porti el rescat al Congrés per poder discutir si s'hi dóna suport i per respectar les regles democràtiques. Herrera creu que "el fet que l'Estat avali el rescat suposa que es farà a costa de la depauparització dels drets de la ciutadania". El rescat suposaria "hipotecar la nostra vida i la dels nostres fills. I això no es pot permetre i menys sense una discussió democràtica i sense exigir responsabilitats", ha afirmat el líder d'ICV que també ha assegurat que es tem el pitjor "perquè coneixem la senyora Merkel i el senyor Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'acord al que es va arribar aquest divendres amb altres grups del Parlament per la creació d'una comissió d'investigació al sector financer, Herrera ha exigit "que es conegui tota la veritat, no la veritat a pedaços" i ha preguntat als grups que no donen suport "a què tenen por?". El secretari general d'ICV ha defensat la necessitat de realitzar la comissió "per determinar responsabilitats i per donar respostes". Perquè la comissió sigui útil, Herrera ha defensat que "comparegui qui hagi de comparèixer". "No entendríem que no compareguessin determinades entitats o que s'expliquin determinats productes financers", ha dit.

L'ecosocialista ha lamentat que no s'hagi realitzat una comissió semblant al Congrés espanyol i ha acusat PP i CIU d'aturar-la. "El que no permetrem és que els que no volen que s'investigui posin traves a la comissió per saber la veritat. Esperem que es faci a fons i amb continguts", ha afegit Herrera.

Herrera ha fet aquestes declaracions en el marc de la primera Trobada Municipalista d'Espai Plural, que aplega a ICV, Iniciativa Verds de les Illes Balears, Iniciativa pel Poble Valencià i la Chunta Aragonesista.

stats