REUNIÓ BILATERAL
Política 31/01/2012

Herrera i Junqueras reclamen a CiU que no dilati la reivindicació del concert econòmic

ICV i ERC llimen diferències i s'obren a pactes també en aspectes com la nova llei de consultes, una fiscalitat progressiva i la reforma de la CCMA

Roger Tugas
2 min
Oriol Junqueras i Joan Herrera, en roda de premsa després de la reunió conjunta a la seu d'ERC

BarcelonaEls líders d'ICV, Joan Herrera, i d'ERC, Oriol Junqueras, s'han reunit aquest matí a la seu dels republicans per llimar diferències després d'uns mesos de tensió per les seves estratègies divergents. Segons ha explicat el secretari general dels ecosocialistes després de la trobada, han coincidit en la "necessitat de posar en marxa l'acord de la comissió per al concert econòmic". "No hi ha arguments per seguir dilatant-ho", ha afegit. No hi ha, però, cap acció concreta de pressió planificada més enllà d'instar CiU i PSC a posar-se la piles i no confien en una consulta prèvia a la negociació a Madrid. "Celebrem l'acceptació del concert econòmic per part de les grans centrals sindicals", ha celebrat també Junqueras en relació amb la carta publicada avui a La Vanguardia per part dels secretaris generals de CCOO i UGT.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera, que ha tornat a reclamar un pacte fiscal entre rendes a través d'una fiscalitat progressiva, ha explicat que la reunió ha servit per posar en relleu les coincidències dels dos partits, ja que "tocava un diagnòstic que no és coincident, però sí compartit, que cal una altra política d'ingressos que evidenciï que hi ha alternatives a les retallades". Per la seva banda, Junqueras ha assegurat que "compartim bona part de perspectiva de futur i hem de seguir treballant per estar a prop". Els dos líders, igualment, han cridat el PSC a sumar-se al carro del pacte fiscal. ICV i ERC posaran en marxa una comissió tècnica que explori aliances en l'àmbit econòmic, fiscal i d'infraestructures.

Els antics socis del tripartit també han coincidit a reclamar que la nova llei de consultes sigui vinculant, no permeti veto del president i que el Parlament també pugui convocar referèndums. Igualment, volen pressionar conjuntament per una nova llei de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals "que primi la pluralitat, la professionalitat i el lideratge públic". Finalment, Herrera s'ha mostrat obert a donar suport a la proposició de llei que ERC pretén impulsar a Madrid per regular el dret a l'autodeterminació.

stats