CANVI DE CICLE
Política 28/09/2013

Herrera: "Farem tot el possible perquè els socialistes que volen el dret a decidir sumin"

ICV demana a CiU i ERC que abandonin "l'unilateralisme" en el camí cap a la consulta

Acn
2 min

LleidaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest dissabte que la seva formació farà "tot el possible perquè tots els socialistes que volen el dret a decidir de forma pràctica, no retòrica, sumin". Herrera creu que el PSC hauria de convèncer el PSOE a nivell de l'Estat igual com Iniciativa ha convençut Izquierda Unida. El líder ecosocialista, de visita a la Fira de Sant Miquel de Lleida, vol que el dret a decidir sigui "ampli i plural", i per això ha demanat a Esquerra i Convergència que abandonin "l'unilateralisme" i busquin la via per celebrar la consulta sobiranista enlloc de preocupar-se tant per la data i la pregunta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Herrera, el PSC no té cap argument per renunciar a les vies legals per aconseguir el dret a decidir, com portar-ho al Congrés dels Diputats. En clara al·lusió als socialistes espanyols, Joan Herrera ha dit que "aquells que volen la via federal han de saber que si tenen alguna opció d'aconseguir-la és amb l'exercici del dret a decidir, i així és quan l'Estat pot fer una contraproposta". Herrera vol que en el debat sobre el dret a decidir s'avanci per parlar d'altres elements com la igualtat, l'expulsió dels corruptes o el respecte al medi, i també dels serveis públics com la salut, la seguretat o l'educació.

El sobrecost del Segarra-Garrigues

El coordinador nacional d'Iniciativa, Joan Herrera, ha visitat aquest dissabte la Fira de Sant Miquel de Lleida amb la diputada Sara Vila. L'estada a Lleida ha servit perquè els ecosocialistes denunciessin novament el sobrecost del canal Segarra-Garrigues i reclamar la prohibició dels aliments transgènics, després que CiU, PP i el PSC bloquegessin la iniciativa legislativa popular que es va presentar en aquest sentit. A banda, Joan Herrera ha demanat que la Generalitat es comprometi a habilitar una partida oberta al pressupost per a les beques menjador.

stats