Política 23/01/2015

Herrera assegura que el full de ruta sobiranista "està pensat per a un escenari que no és real"

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, el coordinador nacional d'ICV acusa ERC d'estar intercanviant "retallades per independència"

Ara
1 min
Joan Herrera. ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat aquest divendres en una entrevista al programa 'Els matins' de TV3 que ERC, en la primera part de l'acord amb CiU, va intercanviar "retallades per consulta" i ara està fent el mateix "fent retallades per la independència". "El full de ruta sobiranista està pensat per a un escenari que no és real", ha indicat Herrera, que ha confirmat que els ecosocialistes ja no participen en les reunions entre partits i entitats per traçar un camí cap a la Catalunya independent camí del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"CiU utilitza el procés per tapar les pèssimes polítiques. La primera estructura d'estat és la cohesió, la segona la lluita contra la corrupció i la tercera és el dret a decidir", ha volgut deixar clar el coordinador nacional d'ICV, que ha insistit que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de comparèixer davant la comissió parlamentària que estudia el cas Pujol per explicar "què sabia" sobre la fortuna oculta de l'expresident.

Pel que fa a les eleccions catalanes, Herrera ha insistit en la voluntat de fer un "pol d'esquerres" per bastir una "alternativa". Preguntat sobre si ICV anirà de bracet amb Podem al Parlament, el coordinador nacional ecosocialista ha respost que "a Barcelona s'ha fet". "Podem a Catalunya no és una alternativa per si sola, i ICV tampoc. La responsabilitat és fer un front d'esquerres per construir una alternativa", ha apuntat Herrera.

stats