CRISI AL PSC
Política 22/03/2014

Elena defensa que cal reconduir el PSC, no competir per qui és el primer que se'n va

El líder d'Avancem avisa la direcció socialista que "té l'obligació d'escoltar-los", perquè no estaran "ni callats ni amputats"

Efe
2 min
Pere Navarro obliga Elena, Geli i Ventura a seure a l'última bancada del Parlament / EFE

BarcelonaEl líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha afirmat aquest dissabte que la seva aposta passa per "reconstruir l'espai socialista" i no "competir per veure qui és el primer que se'n va". Elena va ser una dels prop de mig miler de persones que van assistir divendres a un acte convocat pels diversos corrents crítics del PSC, en el qual van acordar crear una coordinadora per actuar de forma unitària i van avisar la direcció que "té l'obligació d'escoltar-los", perquè no estaran "ni callats ni amputats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Elena ha dit que "el que estem fent és intentar reorganitzar i reconstruir un espai que està en plena diàspora en aquests moments, en què molta, molta gent està abandonant o sentint-se incòmoda amb el moment polític que viu el PSC". "No es tracta d'una competició a veure qui és el primer que se'n va, del que es tracta és de reconduir i no de dividir", ha declarat Elena.

Malgrat això, l'advocat i exalcalde de Vilanova i la Geltrú ha advertit que "hi ha unes línies vermelles molt evidents" que, segons ell, passen per "la qüestió vinculada al dret a decidir, és a dir, Catalunya, no pot, des del nostre punt de vista, a l'esquerra, tenir un espai polític socialista que s'aparta del dret a decidir".

Elena ha reconegut que fa dies que no parla amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i que la situació de tensió dificulta aquesta trobada.

Per la seva banda, la també diputada díscola del PSC Marina Geli, que també va participar ahir en la trobada de corrents crítics del socialisme català, ha advertit en declaracions a RAC1 que els tres diputats socialistes que han estat desplaçats per la direcció del partit en el grup parlamentari podrien demanar l'empara de la mesa del Parlament.

Geli, a qui, juntament amb Elena i Núria Ventura, la direcció del partit va relegar als últims escons de l'hemicicle per haver trencat la disciplina de vot, ha afirmat que "la situació que vivim al Parlament és inaudita, desconcertant".

stats