XLIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 22/08/2011

Tresserras confia que el Congrés d'ERC torni a situar-lo com a eix de l'independentisme

L'exconseller de Cultura creu que, amb una nova fórmula organitzativa, SI i RCat poden tornar-se a acostar a la formació que liderarà Junqueras

Roger Tugas
1 min

PradaL'exconseller de Cultura i militant d'ERC, Joan Manuel Tresserras, ha assistit aquesta tarda a la Universitat Catalana d'Estiu per oferir la conferència "El dret a la cultura: la responsabilitat d’esdevenir cultes". Abans de l'acte ha atès els mitjans, però ha declinat fer valoracions sobre la situació interna del seu partit i les primàries per escollir cap de llista al Madrid, per no desestabilitzar-lo. Sí que ha confiat, però, que el Congrés serveixi per renovar el model organitzatiu de la formació, ara per ara caduc, segons la seva opinió, i això faciliti una entesa amb la resta de forces independentistes sorgides l'any anterior, en referència a Reagrupament i Solidaritat Catalana, tot i que no les ha citat. "Veurem moviments", ha avançat, i s'ha mostrat convençut que "ERC serà l'eix d'un projecte independentista i socialment avançat, progressista, d'esquerres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A curt termini, però, no s'ha mostrat preocupat per si es tanca una coalició independentista al Congrés, ja que "no és important les aliances" conjunturals, que "poden alimentar trifulgues". Tot i això, sí que creu que "les eleccions aniran bé", ja que "ERC ha condicionat el mapa polític però no ha capitalitzat electoralment per motius organitzatius i per poca presència en certs sectors", el dels poderosos. Tanmateix, ha tret ferro al possible resultat del 20-N, ja que, mentre "hi ha partits que l'únic objectiu que tenen és copar espais de poder", el republicà per contra "és una eina" per alliberar el país i transformar la societat.

stats