Publicitat
Publicitat

La història de la veïna de Puigcercós

La consellera d'Aragó que ha determinat que a la Franja no es parla català vivia just davant del dirigent d'ERC a Ripoll

Sovint hi ha casualitats que semblen fetes amb tota la ironia del món. El president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha revelat en una entrada al seu bloc que la consellera d’Educació, Universitat, Cultura i Esport del govern aragonès, Dolors Serrat, era, ni més ni menys, que veïna de casa seva a Ripoll.

Mentre Puigcercós defensa un estat propi per a Catalunya, Serrat, que va marxar a estudiar a Saragossa, aquests dies ha estat protagonista perquè ha negat que a la Franja es parli en català i ha establert la denominació "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental".

El líder d'ERC, que explica que Serrat va compartit jocs durant la seva infància amb els seus germans, afirma que la consellera va parlar català a Ripoll fins almenys els 18 anys. "Segurament quan va marxar cap a Saragossa no tenia cap implicació política, però sembla que estudiar allà, casar-s’hi, treballar-hi i viure-hi, en definitiva, l’ha marcat", diu Puigcercós, que afegeix que Serrat té tot el dret a renunciar a la seva catalanitat però al que no pot renunciar "és al seu coneixement de la llengua catalana".

Més continguts de Política

  1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

    La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

  2. Lluís Rabell: "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència"

    El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' que cal teixir complicitats amb l'Estat

  3. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

    El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"