ELS COMPTES DE LA GENERALITAT
Política 29/04/2011

Puigcercós celebra que els pressupostos del Govern plantegin destinar un 70% a les polítiques socials

El líder d'ERC augura una "campanya atroç" des de Madrid contra Catalunya després del 22-M pel percentatge del dèficit.

Acn
2 min

BarcelonaEl líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha "saludat" la voluntat del conseller Mas-Colell que les polítiques socials representin un 70% del conjunt del pressupost. No obstant això, també s'ha mostrat prudent, advertint que s'haurà de desglossar, entendre i digerir aquest 70%, perquè encara "s'ha de veure com es materialitza" el que de moment només consideren com una "declaració d'intencions". El líder dels republicans també ha demanat fermesa al Govern perquè, segons ha augurat, després del 22 de maig hi haurà un canvi d'actitud en la "campanya atroç" generada des de Madrid contra Catalunya i el govern d'Espanya haurà d'asseure's a negociar i reconsiderar elements de dèficit. Joan Puigcercós ha sortit de la reunió mantinguda amb el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, sense gaires novetats. "Som on érem", ha assenyalat un Puigcercós que no ha volgut "mullar-se" fins que no puguin veure quelcom que vagi més enllà de les línies generals del comptes de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, sí que ha "saludat" la voluntat declarada del conseller Mas-Colell que les polítiques socials representin el 70% del pressupost. Ara bé, Puigcercós només considera aquest anunci com una declaració d'intencions i ha alertat que encara s'ha de veure com es desglossa i materialitza. "A partir d'aquí ens asseurem a negociar" ha explicat.

El líder republicà també ha reiterat un cop més la incomoditat que suposa l'impost de successions per la sociabilització i explicació a la ciutadania dels problemes als quals ha de fer front el país. Per això ha demanat al Govern que ho reconsideri.

L'altre demanda sorgida de les files republicanes es refereix a l'actitud enfront Madrid. Puigcerós ha demanat "fermesa" a l'executiu perquè considera que després del 22 de maig, un cop superades les eleccions, les Comunitats Autònomes ensenyaran "les seves vergonyes" i hi haurà un canvi en l'actitud de Madrid respecte a Catalunya. "Veurem com aquesta campanya atroç generada des de Madrid contra Catalunya canviarà i obligarà al Govern espanyol a reconsiderar elements del dèficit", ha manifestat un Puigcercós, segur que tota la "contundència" de la senyora Salgado acabarà en no res.

stats