CONSULTES SOBIRANISTES
Política 31/01/2011

ERC diagnostica "trastorn bipolar" a CiU i el PSC troba "desorientat" Mas sobre la independència

Els dubtes de Mas sobre si votarà a la consulta independentista del proper 10 d'abril a Barcelona

Roger Tugas / Sara González
2 min
El secretari general d'ERC, Joan Ridao

BarcelonaL'oposició ha aprofitat les rodes de premsa posteriors a les ecxecutives de cada dilluns per criticar la postura del president Artur Mas sobre la independència i les consultes independentistes. Fa uns mesos, des de l'oposició, tenia clar que votaria a la consulta del 10 d'abril sobre la independència de Catalunya, CDC va demanar a José Montilla, quan aquest liderava el Govern, que participés en la votació de Sant Just Desvern, Jordi Pujol va donar suport públic a la independència la setmana passada... i ahir, en una entrevista, Mas es replantejava si hauria de votar el 10 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, considera davant d'aquests canvis d'opinió que CiU pateix "un trastorn bipolar" que "recorda la manera de fer del pujolisme, però una mica més modern", ja que un dia "escalfa la parròquia" i "després fa marxa enrere". "Forma part de l'ADN de CiU que no acabem d'eradicar", s'ha lamentat el líder republicà, que ha recordat que la federació va prometre en campanya reformar la llei de consultes per tal d'organitzar-se sense autorització de l'Estat. Sigui com sigui, li "agradaria que votessin tots els càrrecs del Govern" a la consulta de Barcelona, ja que és un acte que "interessa també a no independentistes" des d'un "punt de vista democràtic".

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que els socialistes catalans estan "sorpresos" amb la "desorientació" del president de la Generalitat, Artur Mas, per la seva indefinició davant les consultes independentistes. "Dubta entre la independència, la via autonòmica, un acord amb el PSOE o un acord amb Rajoy", ha dit Iceta. "Estaria bé que, avui que es reuneix amb el cap de l'Estat, Mas li digués si pensa obrir un procés cap a la independència", ha suggerit el viceprimer secretari.

stats