Política
Política 10/07/2011

Joan Ridao: “CiU és el responsable de la rehabilitació política del PP”

El secretari general d'ERC s'ha reiterat a defensar la seva decisió de no presentar-se com a candidat a la presidència del partit per “no dividir-lo” més

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Esquerra Republicana de Cataluna (ERC), Joan Ridao, ha acusat CiU d'haver “rehabilitat políticament el PP”, a qui ha assenyalat com a màxim responsable d'haver “impugnat” l'Estatut. En declaracions a l'espai L'entrevista de Catalunya Informació, Ridao ha assegurat que “ens trobem a la casella zero” en política catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent d'Esquerra ha assegurat que no se sent “sol” dins el partit, però ha defensat la seva decisió de no presentar-se com a candidat en el pròxim congrés dels republicans per no portar “una nova divisió” dins el partit, fet que ha assenyalat com a principal causa del “càstig electoral” sofert. Ridao ha declinat pronunciar-se sobre l'encaix de les seves idees amb les de l'eurodiputat Oriol Junqueras –candidat a la presidència d'ERC-, i ha vinculat la seva continuïtat a Madrid a les “decisions sobre com ha d'actuar el partit” que es preguin durant el congrés de la tardor.

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats també s'ha mostrat crític amb Rubalcaba i ha assegurat que l'encara vicepresident espanyol marxa del govern espanyol deixant “un cementiri fred” i sense haver complert amb la seva promesa de “frenar la dreta”. En aquest sentit, Ridao ha assegurat que el candidat socialista forma part de “la vella guàrdia felipista”, lleugerament “modernitzada”, i s'ha mostrat escèptic amb el fet que el candidat socialista treballi per solucionar “l'esquinç polític profund” entre Catalunya i Espanya.

stats