DEBAT PRECONGRESSUAL A ERC
Política 14/06/2011

Joan Ridao mou fitxa i lidera un manifest que crida a ancorar ERC en l'esquerra nacional

En el manifest, Ridao, que compta amb el suport d'una quinzena de militants destacats, reclama que el debat precongressual a ERC sigui d'idees i no de persones. També reclama esforços per fer una candidatura interna unitària.

Redacció
2 min
Ridao sospesa el seu futur dins d'erc L'actual secretari general d'ERC, Joan Ridao, no té intenció de deixar la primera línia política a partir del congrés  de la tardor. Ha de decidir a quin càrrec vol presentar-se, i ahir no es va mullar. "Estic en un moment de parlar amb molta gent i escoltar", va afirmar. Pot fer-ho fins al 18 de juny, quan s'obre el període per buscar avals per optar a liderar ERC.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Comença en ball de manifestos precongressuals a ERC. Ara toca el torn de l'actual secretari general del partit i portaveu al Congrés, Joan Ridao, que malgrat haver pentinat el territori per sondejar eventuals suports, observa amb inquietud com totes les negociacions per a formar una candidatura de consens pivoten al voltant de l'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts Oriol Junqueras. A diferència del president del partit Joan Puigcercós, Ridao no renuncia a repetir en el càrrec -Anna Simó i Oriol Amorós són els altres noms damunt la taula per a la secretaria general- o a optar a la presidència del partit, malgrat que la resta de sectors aposten obertament per Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un manifest que lidera Ridao amb la concurrència d'una quinzena de destacats militants més -com l'exconseller Jordi Ausàs, el diputat al Congrés Joan Tardà o el portaveu del partit, Ignasi Llorente-, reclamen centrar el debat precongressual en les idees i no en els noms de la pròxima direcció. Just després que aquest cap de setmana Junqueras apostés per explorar acords amb CiU i ICV en àmbits polítics diversos, el manifest de Ridao aposta per ancorar ERC en l'espai de l'esquerra nacional i no desdibuixar-la ideològicament a base de "fronts patriòtics" amb CiU.

El manifest, que ha avançat El Periódico, -amb article signat per Ridao inclòs- reclama centrar el debat en les idees i no en els noms, si bé també fa una “crida a la responsabilitat” per tal que, de cara al congrés, es treballi per “aconseguir una llista d'integració que reforci la unitat d'acció d'ERC”, això sí, que combini experiència amb renovació. El document es dóna a conèixer just abans del consell nacional de dissabte que ve que cdonarà el tret de sortida al procés congressual i a la recollida d'avals dels precandidats a president i secretari general. La mateixa setmana, també, que un grup d'alcaldes de capitals comarcals i dirigents territorials del partit tenen previst presentar-ne un altre aquesta setmana per reclamar més pes del municipalisme en la pròxima direcció de la formació. La tensió precongressual s'apodera d'ERC de nou.

stats