La gestió de la convivència
Política 06/03/2011

Joana Ortega afirma que el Govern regularà l'ús del burca

Ortega diu que una de les prioritats de l'executiu és simplificar i unificar les regulacions. La vicepresidenta assegura que la finalitat és "preservar la dignitat de la dona"

Efe
2 min

Lleida (Segrià)La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha assegurat avui que el Govern té intenció de regular l'ús del burca a Catalunya amb la finalitat de preservar un dels drets fonamentals de la nostra societat: la dignitat de la dona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega, que ha acudit a Lleida a tancar la XVII Escola d'Hivern de la Unió de Joves, ha assegurat en aquest sentit que, encara que es tracta d'un debat que el Govern encara no ha iniciat, aquesta regulació forma part d'una de les seves prioritats, la de simplificació administrativa i normativa.

"Molts ajuntaments ja han regulat aquesta qüestió. Des del Govern compartim la necessitat de preservar la dignitat de la dona, i això no passa en cap cas perquè la dona hagi d'anar tapada o oculta darrere d'una cortina. Tot allò que vagi dirigit a preservar la dignitat de la dona serà benvingut i el Govern prendrà les mesures necessàries per fer-ho efectiu", ha dit.

En aquest sentit, ha afegit que estem "en un país on hem tardat molts anys a aconseguir que les dones tinguéssim els mateixos drets que els homes".

"Per això demanem als qui vinguin a viure a Catalunya el màxim respecte per a tots els drets humans que hem aconseguit, incloent el fet que la dona es pugui exhibir en públic amb tota llibertat i sense cap fre", ha afegit.

D'altra banda, quant a la possibilitat que el Govern creï un consell islàmic de Catalunya per tractar temes que afecten sobretot a la comunitat musulmana, Ortega ha dit que de moment no es preveu crear més consells assessors a la Generalitat.

"Ja tenim tres consells assessors del Govern, el d'economia i coneixement, el de temes de sanitat i el de benestar social. Estem oberts al diàleg però per ara no és necessari crear més consells", ha dit.

stats