Política 22/03/2011

Joana Ortega: “al govern espanyol no el veig gaire per la feina”

La vicepresidenta creu que les crítiques que els arriben són perquè les seves decisions "van a la línia de flotació del tripartit"

S. Sabaté
1 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, té poca confiança en què els nous traspassos que ha de fer l'executiu espanyol arribin a temps. En una entrevista al programa 'Polièdric' de Catalunya Informació, Ortega ha dit que té el “compromís” del vicepresident espanyol, Manuel Chaves, de reunir-se les comissions bilaterals “el més aviat possible”. Ortega ha assegurat que “li hem fet entendre el tema dels traspassos”, però tot i així veu que “el govern espanyol està en vigílies d'una contesa electoral i no els veig gaire per la feina”. També ha precisat que cada traspàs “ha d'anar acompanyat de recursos”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta creu que l'oposició “ens critica pels 80 km/h i per l'impost de successions perquè són dues decisions que van a la línia de flotació del tripartit”. “Del cas dels 80 quilòmetres n'hem fet bandera perquè era una cosa que la societat demanava”, ha detallat. Tot i això, reitera el discurs del govern que “l'impost de successions el modificarem de manera retroactiva al gener del 2011”. Per qualsevol altre aclariment s'ha remès al president de la Generalitat el dia que expliqui la reforma, igual que ha fet el portaveu del Govern, Francesc Homs.

Joana Ortega considera que “potser no hem comunicat de la manera més adequada” les seves decisions i espera que la cimera econòmica de divendres serveixi per “sumar” entre tots els actors per trobar “propostes que ajudin al Govern a sortir de la crisi”.

stats